UNF Game Development Camp 2017

Lær at udvikle spil sammen med 71 andre unge spil-entusiaster

3D Grafik

Introduktion

Nogle af de mest populære spil på markedet er stykket sammen af 3D modeller, og som 3D grafiker på GDC, vil vi give dig en smagsprøve på alt hvad 3D grafik har at byde på, samt give dig et godt indtryk af den kreative proces man gennemgår, for at skabe alt fra selv de mest basale 3D objekter til mere komplicerede videospils karaktere.

Modellering

Som 3D grafiker skaber du den verden og de karaktere der fylder din gruppes spil, og den primære måde du gør det på vil blive med 3D modellering. Alt fra basale objekter, helt til komplicerede High-End videospil-karakterer er opbygget af geometriske former i et 3D program, og når vi er færdige med dig, vil du have alle redskaberne til at give dig i kast med 3D til spil.

Unwrapping

For at der kan komme farve og små detaljer på en spilmodel skal man lave en tekstur til den, og det første skridt er at “unwrappe” din model. Dette gøres igennem en længere proces, der kan koges ned til at sprætte din model op og projektere den over på en overflade så man kan arbejde med den i 2D.

Animation

Når alt dette er gjort er det tid til at bringe 3D karaktererne til live så de kan bevæge sig rundt og interagere med jeres spil verden. Dette vil I lærer at gøre ved at skabe virtuelle ”knogler” inden i modellen, som I binder karakteren til og bevæger den rundt med. Animation vil typisk være det sidste punkt før modellen bliver bragt ind i spillet, og vil også afrunde jeres læringsforløb på GDC.

Udstyr

Under forløbet vil du hovedsageligt arbejde med programmet 3DStudioMax, og undervisningsforløbet vil fokusere på at stifte bekendtskab med dets mange funktioner og værktøjer. Dette kræver hovedsageligt adgang til en gennemsnitlig computer med mus som GDC stiller til rådighed.

https://knowledge.autodesk.com/support/3ds-max/getting-started - Getting started

https://www.youtube.com/playlist?list=PLA12BF2F8CC489A50 - 3Ds Max basics

https://polycount.com - Game art forum

https://3dtotal.com - Tutorial hjemmeside

http://www.3dtotal.com/ffa/tutorials/max/joanofarc/joanmenu.asp - Character tutorial

http://www.gamasutra.com/view/feature/130885 - Modulært environment art

https://www.youtube.com/channel/UCgAWR9OWXxRw2Ij853YBXWw - 3DS-MAX tutorials for øvede